Dupa cum bine cunoasteti cheltuielile cu formarea profesionala sunt deductibile 100% din impozitul pe profit!

Dar sigur va intrebati ce pot sa fac daca eu investesc timp si bani pentru calificarea personalului iar acesta dupa terminarea cursurilor paraseste firma iar eu raman cu banii dati.

Faceti un act aditional la Contractul Individual de Munca prin care se specifica faptul ca plecarea din societate mai devreme de 3 ani obliga salariatul la plata cheltuielilor efectuate de angajator cu Formarea Profesionala!

Conform Legii 650/07.12.2002 toti agentii economici care desfasoara activitati de: comert si alimentatie publica trebuie sa aiba personal calificat in proportie de 100%. Pentru aceasta noi organizam aceste cursuri de formare profesionala a adultilor.

Contraventiile sunt intre 400-800 lei amenda pentru fiecare salariat gasit fara calificare. Hotararea de Guvern nr. 857/2011, publicata in Monitorul Oficial nr. 621, din 1 septembrie 2011 reglementeaza sanctiunile aplicabile in cazul nerespectarii normelor de igiena!

Lipsa unui certificat de instruire profesionala privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena se pedepseste cu o amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice care angajeaza personal caruia ii lipseste aceasta atestare.

Incepand cu 01.01.2007 pentru celelalte activitati indiferent de codul CAEN, ponderea personalului calificat trebuie sa fie de minim 70%.

-Pentru a putea accesa Fonduri Europene trebuie sa aveti personal calificat.

-Pentru a putea fi certificati ISO trebuie sa aveti personalul calificat.

-Pentru a participa la Licitatii sau Selectii de Oferte trebuie sa aveti personalul calificat.

-Protejati-va afacerea si interesele trimitand angajatii la cursuri!

 

Sanctiunile contraventionale sunt  mult mai mari decat costul cursurilor!